“Η έρευνα των pulsars στην σύγχρονη Αστροφυσική”: 27 Μαρτίου 2019. Διαλέξεις του Κέντρου Ερευνών Αστρονομίας για την συμπλήρωση 100 Χρόνων από την ίδρυση της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης

 

Στη σειρά των ομιλιών που διοργανώνει το Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (ΚΕΑΕΜ) της Ακαδημίας Αθηνών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (IAU), θα δοθεί η τρίτη ομιλία, στις 27 Μαρτίου 2019, από τον Διευθυντή Ερευνών κ. Ιωάννη Κοντόπουλο με τίτλο:

“Η έρευνα των pulsars στην σύγχρονη Αστροφυσική”.

Η ομιλία θα δοθεί στην Ανατολική αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών, Πανεπιστημίου 28, στις 18:00. Η ομιλία απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Ο ομιλητής ερευνά την προέλευση, την δομή και τον ρόλο του μαγνητικού πεδίου γύρω από αστέρες και μελανές οπές. Είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, και έχει Μάστερ και Διδακτορικό στην Αστροφυσική από το Πανεπιστήμιο Cornell των ΗΠΑ. Έχει εργαστεί ως Ερευνητής στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της ΝΑSA και στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, και ως Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Επίσης, έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως Μηχανικός στην Μεταλλουργική Βιομηχανία, και ως Εκπαιδευτικός στην Μέση Εκπαίδευση. Από το 2005 εργάζεται ως ερευνητής στο ΚΕΑΕΜ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Ιωάννη Κοντόπουλο στο τηλέφωνο 210-6597167 και τον κ. Πάνο Πάτση στο τηλέφωνο 210-6597169 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση patsis@academyofathens.gr

 

Tο πλήρες πρόγραμμα των ομιλιών του  KEAEM για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της IAU βρίσκεται εδώ.

 

Ημερομηνία: 
27/03/2019
Είδος Ανακοίνωσης: 
Εκδηλώσεις