“Εκρήξεις στον Ήλιο”: Διαλέξεις του Κέντρου Ερευνών Αστρονομίας για την συμπλήρωση 100 Χρόνων από την ίδρυση της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης, Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

 

Διαλέξεις του Κέντρου Ερευνών Αστρονομίας για την συμπλήρωση 100 Χρόνων από την ίδρυση της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης

 

Στη σειρά των ομιλιών που διοργανώνει το Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (ΚΕΑΕΜ) της Ακαδημίας Αθηνών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (IAU), θα δοθεί η τέταρτη ομιλία, στις 17 Απριλίου 2019, από τον Κύριο Ερευνητή κ. Κωνσταντίνο Γοντικάκη με τίτλο:

“Εκρήξεις στον Ήλιο”.

Η ομιλία θα δοθεί στην Ανατολική αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών, Πανεπιστημίου 28, στις 6 μ.μ.  Η ομιλία απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Ο ομιλητής έχει ειδικευτεί  στην έρευνα των φαινομένων της ηλιακής ατμόσφαιρας. Είναι απόφοιτος του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης και έχει Μάστερ και Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Paris  XI της Γαλλίας. Από το 1998 είναι επιστημονικός συνεργάτης και από το 2006 ερευνητής στο ΚΕΑΕΜ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210-6597169 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση patsis@academyofathens.gr

 

Tο πλήρες πρόγραμμα των ομιλιών του KEAEM για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της IAU είναι διαθέσιμο εδώ.

Ημερομηνία: 
17/04/2019
Είδος Ανακοίνωσης: 
Εκδηλώσεις