Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη συμβάσεως με αντικείμενο «Μελέτη των φυσικοχημικών χαρακτηριστικών των αιωρούμενων σωματιδίων ερημικής σκόνης με τη χρήση αριθμητικών μοντέλων και μεθόδων δορυφορικής τηλεπισκόπησης»

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΜΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ:

«Μελέτη των φυσικοχημικών χαρακτηριστικών των αιωρούμενων σωματιδίων ερημικής σκόνης με τη χρήση αριθμητικών μοντέλων και μεθόδων δορυφορικής τηλεπισκόπησης».

 

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, σύμφωνα με απόφαση της από 17-06-2021 Πράξης της Επιτροπής Ερευνών της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου «Mineralogy of Dust Emissions and impacts on Environment and Health» (κωδικός έργου 200/964) που χρηματοδοτείται από τo Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας & Καινοτομίας, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Δρ. Σταύρο Σολωμό, Ερευνητή Γ΄, προτίθεται να προβεί στην ανάθεση έργου ως κάτωθι:

Δύο (2) θέσεις Συνεργατών με συγκεκριμένο αντικείμενο.

Όροι συνεργασίας:

Η σύμβαση που θα υπογραφεί με την Ακαδημία Αθηνών/Ε.Λ.Κ.Ε. θα είναι σύμβαση μίσθωσης έργου ή σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.) σύμφωνα με τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε έξι (6) μήνες.

Αντικείμενο απασχόλησης:

Το αντικείμενο της απασχόλησης αφορά στη μελέτη των φυσικοχημικών χαρακτηριστικών της ερημικής σκόνης και των διεργασιών των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα. Συγκεκριμένα θα αναπτυχθούν αριθμητικοί αλγόριθμοι για τον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών των πηγών της σκόνης με τη χρήση δεδομένων δορυφορικής τηλεπισκόπησης και την ενσωμάτωση τους σε ατμοσφαιρικά μοντέλα.

Απαραίτητα προσόντα:

  1. Πτυχίο Θετικών Επιστημών
  2. Μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Φυσική της Ατμόσφαιρας – Μετεωρολογία

Επιθυμητά προσόντα

  1. Επιστημονικές δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε ερευνητικά έργα και εμπειρία στη συγγραφή επιστημονικών εκθέσεων και εργασιών
  2. Δύο (2) συστατικές επιστολές
  3. Άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας
  4. Γνώσεις προγραμματισμού και λογισμικού επεξεργασίας ατμοσφαιρικών δεδομένων

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση με σφραγισμένο φάκελο που θα περιέχει αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο θα τεκμηριώνονται τα ανωτέρω προσόντα καθώς και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που κατά την κρίση τους θα βοηθήσει την επιτροπή επιλογής στη διαμόρφωση γνώμης για την καταλληλότητά τους.

 

Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης είναι διαθέσιμο εδώ.

 

 

Ημερομηνία: 
24/06/2021
Είδος Ανακοίνωσης: 
Προκηρύξεις