Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύναψη σύμβασης ανάθεσης έργου στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Κλεάνθους αποσπάσματα. Μετάφραση και φιλοσοφικός Σχολιασμός» (κωδ. 200/992)

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΜΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ

 

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας της Ακαδημίας Αθηνών, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Κλεάνθους αποσπάσματα. Μετάφραση και φιλοσοφικός Σχολιασμός» (κωδ. 200/992), που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2021 του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας με Επιστημονικό Υπεύθυνο την ερευνήτρια Α΄ βαθμίδας κ. Μ. Πρωτοπαπά-Μαρνέλη, προτίθεται να προβεί στην ανάθεση έργου ως κάτωθι:

Μία (1) θέση συνεργάτη με συγκεκριμένο αντικείμενο.

Η σύμβαση που θα υπογραφεί με την Ακαδημία Αθηνών/Ε.Λ.Κ.Ε. θα είναι σύμβαση μίσθωσης έργου με συνολικό ποσό 3.000.00 € μικτά. Ως αντικείμενο ενασχολήσεως ορίζεται η επιμέλεια εκδόσεως του τόμου «Κλεάνθους αποσπάσματα. Μετάφραση και φιλοσοφικός Σχολιασμός» (κωδ. 200/992). Συγκεκριμένα: υφολογική ομογενοποίηση, έλεγχος των μεταφράσεων των αρχαίων ελληνικών και λατινικών αποσπασμάτων, έλεγχος των εκδόσεων των πηγών και φιλολογικός έλεγχος των σχολίων. Ως επιθυμητός χρόνος ενάρξεως της Συμβάσεως προσδιορίζεται η Τετάρτη, 20ή Απριλίου 2022 και η διάρκεια της Συμβάσεως προσδιορίζεται σε δέκα (10) μήνες.

Απαραίτητα προσόντα:

  1. Πτυχίο Τμήματος Φιλολογίας (Κατεύθυνση Κλασικών Σπουδών).
  2. Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών Κλασικής Φιλολογίας.
  3. Διδακτορικό δίπλωμα Κλασικής Φιλολογίας.
  4. Πολύ καλή γνώση τουλάχιστον τριών από τις τέσσερις βασικές ευρωπαϊκές γλώσσες (αγγλικής, γαλλικής, ιταλικής και γερμανικής).
  5. Άριστη γνώση της Αρχαίας Ελληνικής και της Λατινικής γλώσσας.
  6. Αποδεδειγμένη εμπειρία στην επιμέλεια και προετοιμασία εκδόσεως συναφούς προς το προς απασχόληση αντικείμενο.
  7. Γνώση προγραμμάτων επεξεργασίας κειμένου (Windows, Linux, Mac Os).
  8. Πολύ καλή γνώση προγραμμάτων σχεδιασμένων για σχολιασμένη έκδοση, ψηφιοποίηση και ψηφιακή παρουσίαση (π.χ. Classical Text Editor).
  9. Αποδεδειγμένη εμπειρία  σε εκδόσεις σχολιασμένων εκδόσεων.
  10. Συναφείς προς το περιεχόμενο του υπό απασχόληση τόμου δημοσιεύσεις. Ικανοποιητική γνώση των Φιλοσόφων της Ρώμης.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση με σφραγισμένο φάκελο που θα περιέχει αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο θα παρουσιάζεται το έργο εκάστου υποψηφίου,  καθώς και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που κατά την κρίση τους θα βοηθήσει την Επιτροπή Επιλογής στη διαμόρφωση γνώμης για την καταλληλότητά τους.

 

 

Το πλήρες κείμενο της προσκλήσεως είναι διαθέσιμο εδώ.

 

ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ:  15 Απριλίου 2022

 

 

 

Ημερομηνία: 
24/03/2022
Είδος Ανακοίνωσης: 
Προκηρύξεις