Πρόσκληση υποβολής προσφοράς προμήθειας ελληνικών & ξενόγλωσσων εντύπων βιβλίων & περιοδικών εκδόσεων για τις ανάγκες της Βιβλιοθήκης της Ακαδημίας Αθηνών για το έτος 2022

 

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ έχοντας υπόψη:

  1. Τον  Ν. 4398/1929 «Περί κυρώσεως και τροποποιήσεως της από 18 Μαρτίου 1926 Συντακτικής Αποφάσεως περί Οργανισμού της Ακαδημίας Αθηνών» (ΦΕΚ Α 308)
  2. Το Ν.Δ. 496/1974 «Περί Δημοσίου Λογιστικού των Ν.Π.Δ.Δ.» (ΦΕΚ Α 204)
  3. Τον Ν. 4270/2014 «Αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας, δημόσιο λογιστικό και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α 143)
  4. Το Π.Δ. 80/2016 «Ανάληψη υποχρεώσεων από τους διατάκτες» (ΦΕΚ Α 145)
  5. Τον Ν. 4412/2016 «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ)» (ΦΕΚ Α 147)
  6. Τον Ν. 4727/2020 «Ψηφιακή Διακυβέρνηση, Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α 184)
  7. Τον Ν. 4782/2021 «Εκσυγχρονισμός, απλοποίηση και αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, ειδικότερες ρυθμίσεις προμηθειών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και άλλες διατάξεις για την ανάπτυξη, τις υποδομές και την υγεία» (ΦΕΚ Α 36)
  8. Το υπ. αριθ. 724/18.2.2022 έγγραφο της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης
  9. Tην υπ’ αριθ. 13α) /23.2.2022 απόφαση της Συγκλήτου της Ακαδημίας Αθηνών
  10.  Την υπ' αριθ. 86/1.4.2022 απόφαση έγκρισης δέσμευσης πίστωσης, της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών της Ακαδημίας Αθηνών, Τμήμα Προϋπολογισμού, Ειδικός Φορέας 610, Κ.Α.Ε. 1259.01, οικονομικού έτους 2022, (ΑΔΑ:9ΟΣΥ46Ψ8ΝΣ-ΘΜΩ) που καταχωρήθηκε στο Βιβλίο Εγκρίσεων & Εντολών Πληρωμής της Ακαδημίας Αθηνών με α/α 86.

 

Προσφεύγει στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια ελληνικών & ξενόγλωσσων εντύπων βιβλίων & περιοδικών εκδόσεων για τις ανάγκες της Βιβλιοθήκης της Ακαδημίας Αθηνών για το έτος 2022.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 20.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Η διενέργεια της ανωτέρω ανάθεσης θα γίνει βάσει του άρθρου 118 του Ν. 4412/2016.

Κριτήριο κατακύρωσης αποτελεί η πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά ανά τίτλο, αποκλειστικά βάσει τιμής, η οποία θα είναι σύμφωνη με τους ειδικούς όρους, που περιγράφονται στην παρούσα.

Η δαπάνη θα καλυφθεί από τον Τακτικό Προϋπολογισμό της Ακαδημίας Αθηνών.

 

Απαιτήσεις

Η ποσότητα καθώς και οι τίτλοι βιβλίων που ο Ανάδοχος θα προμηθεύσει τη Βιβλιοθήκη της Αναθέτουσας Αρχής, αναφέρονται λεπτομερώς στον επισυναπτόμενο πίνακα της παρούσας της οποίας και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α).

H παράδοση και παραλαβή των βιβλίων θα γίνεται στους χώρους της Βιβλιοθήκης της Αναθέτουσας Αρχής, με την προσκόμιση όλων των νομίμων παραστατικών (δελτία αποστολής, τιμολόγια).                           

Η ολοκλήρωση της παράδοσης για το σύνολο της προμήθειας θα γίνει το αργότερο έως 30 Νοεμβρίου 2022.

Για το έντυπο υλικό (βιβλία και περιοδικά) τα οποία προτίθεται να προμηθευτεί η Ακαδημία Αθηνών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν είτε για το σύνολο της προμήθειας, είτε για κάθε τίτλο ξεχωριστά.

Βιβλία που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις (κακέκτυπα κ.α.) δεν θα παραλαμβάνονται και θα επιστρέφονται στον Ανάδοχο.

Ο Ανάδοχος μέχρι την αντικατάστασή τους, υποχρεούται όπως εκδώσει πιστωτικό τιμολόγιο για το επιστρεφόμενο υλικό με σκοπό την διευκόλυνση της ομαλής χρηματοδότησης.

Σε περίπτωση που κάποιοι τίτλοι δεν μπορούν να παραδοθούν για λόγους, όπως: εξαντλημένο, υπό έκδοση ή ανατύπωση (out of print) κ.τ.λ. ο Aνάδοχος υποχρεούται να ενημερώσει σχετικά τη Βιβλιοθήκη της Ακαδημίας Αθηνών και να προχωρήσει στην υλοποίηση της σύμβασης λαμβάνοντας υπόψη τους εγκεκριμένους τίτλους του καταλόγου και το συνολικό προϋπολογισμό της σύμβασης.

Οι επιλεγείσες εταιρείες υποχρεούνται να προβούν στην προμήθεια των βιβλίων και των τευχών των περιοδικών βάσει των εγκεκριμένων καταλόγων (που θα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της σύμβασης) και του συνολικού εγκριθέντος προϋπολογισμού.

Εναλλακτικές προσφορές δεν επιτρέπονται.

Οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς μπορούν να καταθέσουν τις προσφορές τους μέσα σε σφραγισμένο φάκελο στο Πρωτόκολλο της Κεντρικής Υπηρεσίας της Ακαδημίας Αθηνών, Πανεπιστημίου 28, 10679 Αθήνα, (υπόψιν κ. Α. Σαμαρά, Δ/νση Βιβλιοθήκης, έως και 3.5.2022 και ώρα 14:00 (ώρα λήξης επίδοσης οικονομικών προσφορών).

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους μέσα σε ενιαίο σφραγισμένο φάκελο με την ένδειξη: «Υποβολή προσφοράς προμήθειας ελληνικών & ξενόγλωσσων εντύπων βιβλίων & περιοδικών εκδόσεων για τις ανάγκες της Βιβλιοθήκης της Ακαδημίας Αθηνών για το έτος 2022» στην εξωτερική πλευρά του οποίου πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς: «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑ» (επωνυμία, διεύθυνση, υπεύθυνος επικοινωνίας, ΑΦΜ, τηλέφωνο, email,)

Ο ενιαίος φάκελος πρέπει να περιέχει τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Οικονομική Προσφορά σύμφωνα με το Παράρτημα Β της παρούσας.
  • Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986, στην οποία θα δηλώνεται ότι ο προσφέρων αποδέχεται τους όρους της παρούσας Πρόσκλησης και δεν συντρέχει λόγος αποκλεισμού στο πρόσωπό του κατά τα άρθρα 73 και 74 του Ν. 4412/2016, σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος Γ της παρούσας.   

Η προσφορά ισχύει και σας δεσμεύει για εκατόν ογδὀντα (180) ημέρες από την επόμενη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής της.

Πριν από την έκδοση της απόφασης απευθείας ανάθεσης, εντός της προθεσμίας που θα ορίσει η Ακαδημία Αθηνών, ο ανάδοχος υποχρεούται να προσκομίσει και τα εξής:

  • Αποδεικτικό Φορολογικής Ενημερότητας.
  • Πιστοποιητικό Ασφαλιστικής Ενημερότητας.
  • Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας.
  • Τα έγγραφα σύστασης και εκπροσώπησης του νομικού προσώπου, σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει το νομικό πρόσωπο, και πιστοποιητικό Γ.Ε.ΜΗ. για την εκπροσώπηση.

Η Ακαδημία Αθηνών διατηρεί το δικαίωμα για ματαίωση της διαδικασίας ανάθεσης και την επανάληψή της με τροποποίηση ή μη των όρων της παρούσας πρόσκλησης ή και των τεχνικών περιγραφών και προδιαγραφών.

Εάν δεν τηρηθούν οι όροι της παρούσας πρόσκλησης σχετικά με την υποβολή της προσφοράς, το περιεχόμενό της και τα δικαιολογητικά, η προσφορά θα απορριφθεί ως απαράδεκτη, χωρίς να εξεταστεί.

Η Ακαδημία Αθηνών μπορεί να λάβει το αποδεικτικό (φορολογικής) ενημερότητας μέσω διαλειτουργικότητας, όπως προβλέπει το άρθρο 19 του Ν. 4704/2020 (ΦΕΚ Α 133). Κατά τα λοιπά ισχύουν οι διατάξεις του Ν. 4412/2016, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα.

Πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με το έντυπο υλικό (βιβλία και περιοδικά) τα οποία προτίθεται να προμηθευτεί η Ακαδημία Αθηνών, μπορείτε να λάβετε από την Διεύθυνση Βιβλιοθήκης της Ακαδημίας Αθηνών, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες κ. Αφροδίτη Σαμαρά, τηλ.: 210 3664768 afsamara@academyofathens.gr

Για πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με τη διαδικασία, επικοινωνήστε με το Τμήμα Προμηθειών.

 

Επισυνάπτονται το επίσημο κείμενο της προσκλήσεως και τα σχετικά αρχεία.



Ημερομηνία: 
08/04/2022
Είδος Ανακοίνωσης: 
Προκηρύξεις