Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύναψη σύμβασης ανάθεσης έργου στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Κλεάνθους αποσπάσματα. Μετάφραση και φιλοσοφικός Σχολιασμός» (κωδ. 200/993)

 

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας της Ακαδημίας Αθηνών στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Κλεάνθους αποσπάσματα. Μετάφραση και φιλοσοφικός Σχολιασμός» (κωδ. 200/993), που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2021 του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας με Επιστημονικό Υπεύθυνο την ερευνήτρια Α' βαθμίδας κ. Μ. Πρωτοπαπά-Μαρνέλη, προτίθεται να προβεί στην ανάθεση έργου ως κάτωθι:

Μία (1) θέση συνεργάτη με συγκεκριμένο αντικείμενο.

Η σύμβαση που θα υπογραφεί με την Ακαδημία Αθηνών/Ε.Λ.Κ.Ε. θα είναι σύμβαση μίσθωσης έργου με συνολικό ποσό 3.000.00 € μικτά. Ως αντικείμενο ενασχολήσεως ορίζεται η επιμέλεια εκδόσεως του τόμου «Κλεάνθους αποσπάσματα. Μετάφραση και φιλοσοφικός Σχολιασμός» (κωδ. 200/993). Συγκεκριμένα: υφολογική ομογενοποίηση, έλεγχος των μεταφράσεων των αρχαίων ελληνικών και λατινικών αποσπασμάτων, έλεγχος των εκδόσεων των πηγών και φιλολογικός έλεγχος των σχολίων. Ως επιθυμητός χρόνος ενάρξεως της συμβάσεως προσδιορίζεται η 1η Ιουλίου 2022 και η διάρκεια της Συμβάσεως προσδιορίζεται σε δέκα (10) μήνες.

Απαραίτητα προσόντα:

  1. Πτυχίο Τμήματος Φιλολογίας (Κατεύθυνση Κλασικών Σπουδών).
  2. Μεταπτυχιακός ή Διδακτορικός Τίτλος Κλασικής Φιλολογίας. 
  3. Πολύ καλή γνώση τουλάχιστον τριών από τις τέσσερις βασικές ευρωπαϊκές γλώσσες (αγγλικής, γαλλικής, ιταλικής και γερμανικής).
  4. Άριστη γνώση πρωτίστως της Αρχαίας Ελληνικής και δευτερευόντως της Λατινικής γλώσσας.
  5. Αποδεδειγμένη εμπειρία στην επιμέλεια και προετοιμασία εκδόσεως συναφούς προς το προς απασχόληση αντικείμενο.
  6. Συναφείς προς το περιεχόμενο του υπό απασχόληση τόμου δημοσιεύσεις. Ικανοποιητική γνώση των Φιλοσόφων της Ρώμης.
  7. Δύο συστατικές επιστολές.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση σε σφραγισμένο φάκελο που θα περιέχει αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο θα παρουσιάζεται το έργο εκάστου υποψηφίου (σύμφωνα με τις αναφερόμενες παραμέτρους στην ακόλουθη «Βαθμολογία Κριτηρίων Θέσης»), καθώς και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που κατά την κρίση τους θα βοηθήσει την Επιτροπή Επιλογής στη διαμόρφωση γνώμης για την καταλληλότητά τους.

Οι υποψήφιοι θα βαθμολογηθούν με βάση τα κριτήρια αξιολόγησης των προηγουμένων πινάκων. Θα διενεργηθεί συνέντευξη.

Η Επιτροπή κατά την αξιολόγηση θα αναδείξει τον επικρατέστερο υποψήφιο και θα εισηγηθεί στην Επιτροπή Ερευνών την υπογραφή σύμβασης μίσθωσης έργου με αυτόν.

 

Ο φάκελος υποβάλλεται αυτοπροσώπως ή αποστέλλεται ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή ή courier κατά το διάστημα από 1 Ιουνίου 2022, ημέρα Τετάρτη έως και 16 Ιουνίου 2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00

 

Το πλήρες κείμενο της προσκλήσεως είναι διαθέσιμο εδώ.

 

 

Ημερομηνία: 
31/05/2022
Είδος Ανακοίνωσης: 
Προκηρύξεις