"ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ": Ημερίδα, Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Επιτροπή Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: Έρευνα στον Τομέα της Ενέργειας στην Ελλάδα, την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018, ώρα 9 π.μ. στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, οδός Σωρανού Εφεσίου 4, Αθήνα.

Σκοπός της Ημερίδας είναι:

(i) Η συνολική ανασκόπηση της επιστημονικής και διεπιστημονικής έρευνας και προοπτικών στον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα.

(ii) Η ανάδειξη υπαρχουσών περιοχών αιχμής στην επιστημονική έρευνα και στην τεχνολογία και ερευνητικών έργων γενικότερης αποδοχής και σημασίας στην παραγωγή, χρήση, εξοικονόμηση και αποθήκευση ενέργειας, καθώς και καινοτόμα υλικά  για ενεργειακές εφαρμογές και δίκτυα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

(iii) Η προώθηση της έρευνας στον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα και νέων ενεργειακών ερευνητικών δραστηριοτήτων.

(iv) Η ανάπτυξη προϊόντων, τεχνολογιών και υπηρεσιών ενεργειακής αποδοτικότητας και η ανάδειξη υφιστάμενων προσπαθειών για την ενεργειακή αυτονομία των νησιών και τα ενεργειακά συνεργατικά σχήματα.

(v) Εισηγήσεις προς την Πολιτεία.

Στην Ημερίδα μετέχουν Ακαδημαϊκοί, Καθηγητές Ελληνικών Πανεπιστημίων, Επιστήμονες από ερευνητικούς Οργανισμούς, υψηλόβαθμα στελέχη από τις Διοικήσεις και Διευθύνσεις, όπως του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος»,  του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), καθώς και άλλοι ειδικοί σε τομείς ερευνητικών πλαισίων. 

Είσοδος ελεύθερη. Το πρόγραμμα της Ημερίδας επισυνάπτεται.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής:

Κυρία Κατερίνα Παναγιωτακοπούλου,

τηλ.: 210-6597119, e-mail: kpanagiotak@bioacademy.grΑρχεία: 


Ημερομηνία: 
19/11/2018
Διεύθυνση: 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΟΛΩΝΟΣ 84, 10680 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210 3664705, 210 3664733, 6932670067 FAX: 210 3664733 e-mail: typos@academyofathens.gr
Είδος Ανακοίνωσης: 
Εκδηλώσεις