Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, Συνεδρία υποδοχής του Καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Αρκουμάνη ως αντεπιστέλλοντος μέλους της Ακαδημίας Αθηνών

 

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 και ώρα 19.00 θα μεταδοθεί ζωντανά η συνεδρία υποδοχής του κ. Κωνσταντίνου (Ντίνου) Αρκουμάνη, Ομοτίμου Καθηγητή Μηχανολογίας στα Πανεπιστήμια Imperial College και City του Λονδίνου, ως αντεπιστέλλοντος μέλους της Ακαδημίας Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής ο Ακαδημαϊκός κ. Λουκάς Χριστοφόρου θα παρουσιάσει τον Καθηγητή κ. Αρκουμάνη, ο οποίος ακολούθως θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Ο Μαραθώνιος της Ναυτιλίας προς την Απανθρακοποίηση».

 

Τη συνεδρία μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά από τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.academyofathens.gr/el/sessions/20230321

 

Ακολουθεί συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα του ομιλητή:

Ο Κωνσταντίνος (Ντίνος) Αρκουμάνης υπήρξε Καθηγητής Μηχανολογίας στο Imperial College του Λονδίνου και στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου όπου διετέλεσε Κοσμήτωρ της Πολυτεχνικής και Μαθηματικής Σχολής καθώς και Αντιπρύτανης. Επιπλέον έχει διατελέσει Πρέσβης της Ελλάδος για Ενεργειακή Πολιτική και Νέες Τεχνολογίες, Εταίρος της Βασιλικής Ακαδημίας Μηχανικών της Μ. Βρετανίας, Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου,  Σύμβουλος Παγκόσμιων Ενεργειακών Εταιρειών και Μέλος του Συμβουλίου του Ναυτιλιακού Ομίλου Αγγελικούση, του Ιδρύματος Μαρία Τσάκος και του ομίλου Π.  Χατζηιωάννου.

 

Ημερομηνία: 
21/03/2023
Είδος Ανακοίνωσης: 
Εκδηλώσεις