Υποδοχή του αντεπιστέλλοντος μέλους κ. Hazim J. Safi, Καθηγητού Χειρουργικής Θώρακος, Καρδιάς και Αγγείων του Πανεπιστημίου του Τέξας, 7 Νοεμβρίου 2017

«Σύνθετες χειρουργικές επεμβάσεις στην αορτή: Από το παρελθόν στο μέλλον»
«Complex aortic repair: Lessons from the past and outlook for the future»

Κατά τη δημόσια συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών, την Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 7μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του αντεπιστέλλοντος μέλους κ. Hazim JSafi, Καθηγητού Χειρουργικής Θώρακος, Καρδιάς και Αγγείων του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Το νέο μέλος θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Λουκάς Παπαδήμος και, στη συνέχεια, ο Ακαδημαϊκός κ. Γρηγόριος Σκαλκέας θα παρουσιάσει το επιστημονικό του έργο.

Θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Hazim J. Safi στην αγγλική γλώσσα με θέμα «Complex aortic repair: Lessons from the past and outlook for the future» ("Σύνθετες χειρουργικές επεμβάσεις στην αορτή: Από το παρελθόν στο μέλλον"). Στους εισερχόμενους θα διανεμηθεί περίληψη της ομιλίας στην ελληνική γλώσσα.

 

Συνοπτικό βιογραφικό του κ. Hazim J. Safi:

Ο Δρ. Safi γεννήθηκε στο Ιράκ, όπου και επεράτωσε τις εγκύκλιες και πανεπιστημιακές του σπουδές.  Αρχικά  μετεκπαιδεύτηκε στο Νοσοκομείο St. James του Λονδίνου. Ακολούθως εκλήθη στο Πανεπιστήμιο Baylor στο Χιούστον, όπου και απέκτησε την καρδιοχειρουργική ειδικότητα με μέντορα τον επιφανή καρδιοχειρουργό Καθηγητή Michael DeBakey αλλά και τον εγνωσμένου κύρους ΚαθηγητήCrawford.

Όταν ο καθηγητής DeBakey απεχώρησε, ο Δρ. Safi τον αντικατέστησε επί βραχύ διάστημα και ακολούθως ανέλαβε την διεύθυνση της καρδιοχειρουργικής κλινικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Ο Δρ. Safi είναι σήμερα Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Χιούστον, Διευθυντής του Τμήματος Χειρουργικής Θώρακος, Καρδιάς και Αγγείων, και επίσης Διευθυντής της αντιστοίχου μονάδος του Ινστιτούτου Καρδιάς-Αγγείων Hermann.

Ο Δρ. Safi είναι μέλος είκοσι αμερικανικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και Κολλεγίων, όπως το Αμερικανικό Κολλέγιο Χειρουργών (FACS, American College of Surgeons) και το Βασιλικό Κολλέγιο Χειρουργών της Αγγλίας (Royal College of Surgeons of England).

Ο Καθηγητής Δρ. Safi διακρίνεται για την εξαιρετική χειρουργική δεξιότητά του.  Είναι κορυφαίος ειδήμων στην χειρουργική της αορτής και ειδικότερα στην αποκατάσταση πάσης φύσεως ανευρυσμάτων με πείρα σαράντα επτά ετών. Επισημαίνεται ότι τα εγχειρητικά πρωτόκολλα που έχει αναπτύξει είναι σήμερα διεθνώς καθιερωμένα.

Ως προσκεκλημένος ομιλητής ή επισκέπτης Καθηγητής, ο Δρ. Safi φροντίζει με ξεχωριστή αφοσίωση να βελτιώσει την εκπαίδευση νέων χειρουργών διεθνώς με πλήθος διαλέξεων, σεμιναρίων και επιδείξεων προηγμένων χειρουργικών τεχνικών.

Παράλληλα με την εξάσκηση των ιατρικών του καθηκόντων, ο Καθηγητής Δρ. Safi έχει πραγματοποιήσει αξιοθαύμαστα ακαδημαϊκά επιτεύγματα. Συγκεκριμένα, έχει εκδώσει ένα σύγγραμμα, έχει συγγράψει είκοσι έξι  ειδικά κεφάλαια σε βιβλία και έχει δημοσιεύσει διακόσιες πενήντα πρωτότυπες εργασίες σε περιοδικά υψηλού κύρους και απηχήσεως, που έχουν λάβει περισσότερες από δεκατρείς χιλιάδες βιβλιογραφικές αναφορές.

Χαρακτηριστικό της πολυσχιδούς ερευνητικής του δραστηριότητος αποτελεί το ασυνήθιστο γεγονός, ότι είναι συν-συγγραφεύς σε δύο εργασίες που έχουν δημοσιευθεί στο έγκριτο περιοδικό Nature Genetics (με τον τεράστιο δείκτη απηχήσεως 31.6), οι οποίες αφορούν σε μελέτες μοριακής γενετικής και συγκεκριμένα στην ανεύρεση δύο γονιδίων, τα οποία ευθύνονται για τα αορτικά ανευρύσματα.

Ο Δρ. Safi είναι σπουδαίος θεραπευτής με βαθύτατη ανθρωπιά. Ουδέποτε ο ίδιος αναφέρεται στα επιτεύγματά του. Συγκινούν ιδιαίτερα οι επιστολές ασθενών του, που έχουν αναρτήσει αυθορμήτως στο διαδίκτυο, για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους.

Ημερομηνία: 
07/11/2017
Είδος Ανακοίνωσης: 
Δελτία Τύπου