Δελτία Τύπου

Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε ξένο εταίρο της τον καθηγητή κ. Peter John Barnes στον κλάδο της Ιατρικής

Ο κ. Peter Barnes είναι ένας από τους κορυφαίους και πιο συχνά αναφερόμενος κλινικός ερευνητής στην Ευρώπη στην έδρα της Ιατρικής έρευνας στην Πνευμονολογία. Δημιούργησε ένα από τα πιο παραγωγικά εργαστήρια στην πνευμονολογική έρευνα στον κόσμο. Οι επιστημονικές ανακαλύψεις του αναδιαμόρφωσαν την αντίληψη και τη θεραπεία των κυριότερων ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.

Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε ξένο εταίρο της τον ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Gottingen κ. Klaus Fittschen

Ο κ. Klaus Fittschen, ομότιμος σήμερα καθηγητής του Πανεπιστημίου του Göttingen, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους αρχαιολόγους εκείνους που σφράγισαν με το επιστημονικό έργο και την στιβαρή παρουσία τους καθοριστικά τα τελευταία πενήντα χρόνια την έρευνα της Κλασικής Aρχαιολογίας.

Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε αντεπιστέλλον μέλος της τον κ. Malcolm Hewitt Wiener στον κλάδο της Ελληνικής Προϊστορικής Αρχαιολογίας

Ο κ. Wiener γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1935 στο Tsingtao της ΒΑ Kίνας και είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του Harvard (1957) στις κλασικὲς σπουδὲς και της Nομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard (1963). Υπήρξε ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος σε εταιρείες επενδύσεων ιδιωτικών κεφαλαίων με έδρα τις ΗΠΑ, μέλος και διευθυντής του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων (Council of Foreign Relations, CFR), ενός μη κομματικού οργανισμού που στοχεύει στην βελτίωση της κατανόησης της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και των διεθνών υποθέσεων μέσω της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Στο διάστημα αυτό δημοσίευσε πολλά έργα που άπτονται της οικονομικής πολιτικής.