Πίνακας Τιμωμένων Πανηγυρικής Συνεδρίας 23ης Μαρτίου 2023


 

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΑ 23ης  ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ  25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΙΜΩΜΕΝΩΝ

 

Αριστείο των Θετικών Επιστημών στην κυρία Φοίβη Κουντούρη, καθηγήτρια Περιβαλλοντικών Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για την ουσιώδη συμβολή της στην πρόοδο της Επιστήμης του Θαλασσίου Περιβάλλοντος κατ’ εξοχήν δε στα θέματα Περιβαλλοντικής Οικονομίας του Θαλασσίου Περιβάλλοντος και για το πνευματικό εκτόπισμα του έργου της.

Βραβείο «Νικολάου Καρόλου» για πράξη κοινωνικής αρετής και ευποιίας, με χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ δι’ έκαστον,  στους τρεις επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, κ.κ. Ανδρέα Αλικανιώτη, Μιχάλη Κλάψη και Άγγελο Τσιαμούρα, οι οποίοι επιδεικνύοντας αίσθημα αλτρουισμού, αν και οι ίδιοι τραυματίες, αψήφησαν τους κινδύνους για τη ζωή τους και προσέτρεξαν σε βοήθεια τραυματισμένων συνεπιβατών τους, σώζοντάς τους. Με την πράξη αυτή προσέφεραν σε όλους μας ένα εμβληματικό παράδειγμα προσήλωσης σε θεμελιώδεις ανθρωπιστικές αξίες.

 Στο πρόσωπό τους τιμά η Ακαδημία Αθηνών και όλους εκείνους που έπραξαν αναλόγως, καθώς και όσοι συμμετείχαν στην αιμοδοσία υπέρ των πολυτραυματιών της σιδηροδρομικής τραγωδίας.