«Πανδημία SARS-CoV-2: η επιστήμη συνοδοιπόρος με την αβεβαιότητα στην αναζήτηση της αλήθειας» (Σ. Τσιόδρας, 6/4/2021)


 

Σωτήρης Τσιόδρας

Ο κύριος Σωτήρης Τσιόδρας είναι Τακτικός Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται στην Δ΄ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟ.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ. Κατέχει τον τίτλο Παθολογίας και Λοιμώξεων στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ (American Boards of Internal Medicine and Infectious Diseases). Κατέχει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών (MSc) από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard και διδακτορικό τίτλο από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επιστημονικός σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον νέο κορωνοϊό. Είναι εκπρόσωπος της χώρας στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και συμμετέχει στην επιστημονική επιτροπή συμβούλων της Ευρωπαϊκής ένωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τα ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στις λοιμώξεις και την Δημόσια Υγεία. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 250 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και έχει δώσει περισσότερες από 500 διαλέξεις μετά από πρόσκληση σε Ελληνικό και Διεθνές επίπεδο για θέματα λοιμώξεων.

 

Η ομιλία είναι διαθέσιμη μαγνητοσκοπημένη εδώ καθώς και στο κανάλι της Ακαδημίας Αθηνών στο YouTube.

 

 

 

 

 

 

Αρχεία: 
AttachmentSizeDate
PDF icon Πρόσκληση ομιλίας98.56 KB30/03/2021