Βιβλιοθήκη της Ακαδημίας Αθηνών "Ιωάννης Συκουτρής"

 

Η Βιβλιοθήκη της Ακαδημίας Αθηνών προχωρά σε σταδιακή επαναλειτουργία

Από την Τετάρτη 16.06.2021 το αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης θα είναι ανοιχτό Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 – 14.00μ.μ.. Ο μέγιστος αριθμός των χρηστών του αναγνωστηρίου θα είναι 4 άτομα.

Για την επίσκεψή σας απαιτείται η αποστολή e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση library@academyofathens.gr ή τηλεφωνική επικοινωνία στο 210-3664795 ή 210-3664790 ἠ 2103664768 προκειμένου να προγραμματιστεί η ημέρα και η ώρα προσέλευσης. Ο μέγιστος αριθμός βιβλίων είναι 5.

Κατά την είσοδο στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών είναι υποχρεωτική η απολύμανση των χεριών με αντισηπτικό υγρό και μάσκα και προαιρετική η χρήση γαντιών.

Ο αναγνώστης τελειώνοντας, αφήνει τα βιβλία σε προκαθορισμένο σημείο που του υποδεικνύεται από τους αρμόδιους υπαλλήλους. Τα βιβλία δεν μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν για 72 ώρες.

 

 

 

H Βιβλιοθήκη της Ακαδημίας Αθηνών «Ιωάννης Συκουτρής» ιδρύθηκε το 1926. Αποτελείται από την Κεντρική Βιβλιοθήκη, που στεγάζεται στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών και παραρτήματα που στεγάζονται στα Κέντρα Ερεύνης της. Έχει αποδοθεί σε αυτήν το όνομα του Ιωάννη Συκουτρή, διακεκριμένου Έλληνα φιλολόγου των αρχών του 20ού αιώνα.

H Βιβλιοθήκη εξυπηρετεί πρωτίστως τις ανάγκες των ερευνητών του Ιδρύματος, είναι ανοιχτή όμως και στο ευρύτερο κοινό. Αντικείμενο της είναι η υποστήριξη της έρευνας μέσω της συλλογής, επεξεργασίας και διάθεσης βιβλίων, περιοδικών και εν γένει πληροφοριών σε κάθε μορφή.