Νέα


Nέα δημοσίευση του Κέντρου

Kυκλοφόρησε ο νέος, 6ος τόμος του Ιστορικού Λεξικού της Νέας Ελληνικής (δε-διάλεκτος), Αθήνα 2016, σσ. πστ΄ + 392. Το έργο διατίθεται από το Βιβλιοπωλείο της Ακαδημίας Αθηνών.

Ημερίδα

To Κέντρον Ερεύνης των Νεοελληνικών Διαλέκτων και Ιδιωμάτων – ΙΛΝΕ της Ακαδημίας Αθηνών οργανώνει την παρουσίαση του νέου, έκτου, τόμου του Ιστορικού Λεξικού της Νέας Ελληνικής, της τε κοινώς ομιλουμένης και των ιδιωμάτων (ΙΛΝΕ), που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2016, στα πλαίσια μιας ημερίδας για την ελληνική λεξικογραφία.

Στην ημερίδα συμμετέχουν ο καθηγητής Erich Trapp (Lexikon zur Byzantinischen Gräzität της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών), ο καθηγητής Ιωάννης Καζάζης (Λεξικό της Μεσαιωνικής Ελληνικής Δημώδους Γραμματείας 1100-1669 του Ε. Κριαρά, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας) και ο καθηγητής Χριστόφορος Χαραλαμπάκης (Χρηστικό Λεξικό της Νεοελληνικής Γλώσσας της Ακαδημίας Αθηνών). Θα ακολουθήσουν σύντομες παρουσιάσεις σχετικά με το έργο του ΙΛΝΕ από την αρχισυντάκτη, Χ. Μπασέα-Μπεζαντάκου, και τους υπόλοιπους συντάκτες του 6ου τόμου του ΙΛΝΕ.

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018, ώρα 17.30, στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών, Πανεπιστημίου 28 και Σίνα, Αθήνα

Πρόγραμμα

 

 

 

 

Αρχεία: 
ΑρχείοΜέγεθοςΗμερομηνία
PDF icon ILNE_prosklisi.pdf132.92 KB28/03/2018