Καραγιώργου Όλγα


Καραγιώργου Όλγα
Ερευνήτρια

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Όλγα Καραγιώργου είναι αριστούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Christ Church): M.Phil. in Byzantine Studies (1995),  D.Phil. in Byzantine Archaeology (2001). Υπήρξε υπότροφος του Greek Archaeological Committee, U.K., της Βρετανικής Ακαδημίας, του Ιδρύματος Α. Σ. Ωνάση και του Dumbarton Oaks (Washington, D.C.), και μεταδιδακτορική υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) και του Alexander von Humboldt-Stiftung. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (2004) και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (2010-2014) και εργάστηκε στο πρόγραμμα Prosopography of the Byzantine World -King's College, London (2001-2004). Από το 2004 κατέχει θέση ερευνήτριας στο Κέντρο Έρευνας της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης της Ακαδημίας Αθηνών.

Έχει λάβει μέρος σε ανασκαφές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Συρία, Τουρκία), καθώς και σε πολλά εθνικά και διεθνή συνέδρια με ανακοινώσεις που άπτονται των επιστημονικών ενδιαφερόντων της: Ύστερη Αρχαιότητα (εξέλιξη αστικών κέντρων, οικονομία, εμπόριο με έμφαση στους αμφορείς και το μάρμαρο), βυζαντινή σφραγιστική και προσωπογραφία, βυζαντινή εικονογραφία. Το Νοέμβριο του 2013 η ερευνητική της πρόταση για τη βυζαντινή Μικρά Ασία εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από τη δράση «Αριστεία II» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς, ΕΣΠΑ 2007-2013, με το ποσό των 200.000 ευρώ.

Είναι Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (http://eesnae-ekene.gr/) (εκλογές Οκτωβρίου 2015) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου του Ερευνητικού Προσωπικού της Ακαδημίας Αθηνών (Σ.Ε.Π.Α.Α.) (εκλογές Δεκεμβρίου 2016).

Για εκτεταμένο βιογραφικό και κατάλογο δημοσιεύσεων στην αγγλική σε μορφή pdf, δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία. 

Σχετικά αρχεία: 

Πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας

Κέντρο Έρευνας της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης

Κύρια Ερευνήτρια

Διεύθυνση:

Αναγνωστοπούλου 14 και Ηρακλείτου, 10673 Αθήνα

Τηλ.210 3664 655

Fax: 210 3664 652

e-mail: karagiorgou@academyofathens.gr

https://academyofathens.academia.edu/OlgaKaragiorgou