Πανηγυρική Συνεδρία για τον Εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου (24/3/2022). Ομιλία του Ακαδημαϊκού Θ. Παπαγγελή: «not for the Greeks? Ο δύσθυμος φιλελληνισμός του “Βυρωνικού Ήρωα”».


Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 και ώρα 18.00 μεταδόθηκε διαδικτυακά από τον ιστότοπο της Ακαδημίας Αθηνών η Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών για τον Εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Τον πανηγυρικό λόγο με τίτλο NOT FOR THE GREEKS? Ο ΔΥΣΘΥΜΟΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ «ΒΥΡΩΝΙΚΟΥ ΗΡΩΑ» εκφώνησε ο Ακαδημαϊκός, κ. Θεόδωρος Παπαγγελής.

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματεύς της Ακαδημίας Αθηνών κ. Χρήστος Ζερεφός και ο Πρόεδρος της Ακαδημίας κ. Αντώνης Ρεγκάκος ανήγγειλαν και επέδωσαν στους τιμηθέντες από την Ακαδημία Αθηνών (Δεκεμβρίου 2021) τις τιμητικές διακρίσεις και προκήρυξαν το Αριστείο των θετικών Επιστημών έτους 2023.

H απονομή των ανωτέρω βραβείων έχει ανακοινωθεί και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας Αθηνών από τον Δεκέμβριο του 2021, αλλά η τελετή δεν είχε πραγματοποιηθεί λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας, που ίσχυσαν σε όλη την επικράτεια, ενώ όλα τα χρηματικά έπαθλα έχουν ήδη αποδοθεί στους τιμηθέντες.