Δελτία Τύπου

E.g., 18/11/2017
E.g., 18/11/2017

Υποδοχή του Ακαδημαϊκού κ. Χαράλαμπου Μουτσόπουλου, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

«Αυτοάνοσα νοσήματα: επιστημονικό ταξίδι 45 ετών»

Κατά τη δημόσια συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών, την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του Ακαδημαϊκού κ. Χαράλαμπου Μουτσόπουλου, Καθηγητού Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ζωή δοσμένη με σύμβαση. Homo factor. Παρένθετη μητέρα

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών ομιλία του αντεπιστέλλοντος μέλους της κ. Λάμπρου Κοτσίρη, με θέμα Ζωή δοσμένη με σύμβαση.  Homo factor. Παρένθετη μητέρα.

Επιτόπιες έρευνες του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας

Την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 10:00, θα πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας Επιστημονική Ημερίδα του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα: Επιτόπιες έρευνες του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κατά τα έτη 2011-2015.

Υποδοχή του αντεπιστέλλοντος μέλους κ. Hazim J. Safi, Καθηγητού Χειρουργικής Θώρακος, Καρδιάς και Αγγείων του Πανεπιστημίου του Τέξας, 7 Νοεμβρίου 2017

«Σύνθετες χειρουργικές επεμβάσεις στην αορτή: Από το παρελθόν στο μέλλον»
«Complex aortic repair: Lessons from the past and outlook for the future»

Κατά τη δημόσια συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών, την Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 7μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του αντεπιστέλλοντος μέλους κ. Hazim JSafi, Καθηγητού Χειρουργικής Θώρακος, Καρδιάς και Αγγείων του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Σεμινάριο Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας 2 Νοεμβρίου 2017

Την Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 17:00, στο πλαίσιο του μηνιαίου Σεμιναρίου του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας, θα πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών ομιλία του κ. Μιχαήλ Πασχάλη, Ομότιμου Καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα: Οι σχέσεις του ρωμαϊκού έπους με το ελληνικό έπος της ύστερης αρχαιότητας: πέρα από τη φιλολογική διαμάχη.

"Η Μνήμη είναι πάντα χρέος". Ομιλία του Γενικού Γραμματέως κατά την Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών

Κατά την Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών για τον Εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας κ. Βασίλειος Πετράκος με θέμα "Η Μνήμη είναι πάντα χρέος". Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου, ώρα 7.00 μ.μ.

Ομιλία του Καθ. κ. Χρ. Τσάγγαλη με θέμα "Το ησιόδειο έπος ειδολογικά και ερμηνευτικά ζητήματα", Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 17:00

Την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 17:00, στο πλαίσιο του μηνιαίου Σεμιναρίου του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας, θα πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών ομιλία του κ. Χρήστου Τσαγγάλη, Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα Το ησιόδειο έπος: ειδολογικά και ερμηνευτικά ζητήματα.