Έκτος θεματικός κύκλος της ΛΟΓΟ-ΔΗΜΙΑΣ: «Η μορφή της Ελένης στην ελληνική λογοτεχνία», Τετάρτη, 9/6/2021, 6-8 μ.μ.

 

Η ΛΟΓΟ-ΔΗΜΙΑ, μία μηνιαία σειρά διαλέξεων, φιλοδοξεί να αναβιώσει την κουλτούρα λόγου και διαλόγου η οποία είναι συνυφασμένη από αρχαιοτάτων χρόνων με την πολιτισμική ταυτότητα, την καλλιτεχνική ιδιοσυστασία και την πνευματική ιδιοπροσωπία της Αθήνας. Η ΛΟΓΟ-ΔΗΜΙΑ φιλοξενεί ομιλητές εγνωσμένου κύρους, φιλολόγους και άλλους επιστήμονες, ανθρώπους του πνεύματος, του πολιτισμού ή της πολιτικής, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μας σκέψεις γύρω από τη χρησιμότητα της Κλασικής Φιλολογίας και τη σύνδεσή της με τον κόσμο γύρω μας. Επιπλέον, προσφέρει τον λόγο σε πολιτιστικά ενήμερους και μορφωτικά ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας ώστε να εκφράσουν τις δικές τους απόψεις για ό,τι απασχολεί τη φιλολογία και τον πολιτισμό ευρύτερα.

Ο έκτος θεματικός κύκλος διαλέξεων  που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021, κατά τις ώρες 18.00-20.00, φιλοξενεί ανακοίνωση της Αλεξάνδρας Ροζοκόκη (Ερευνήτριας Α΄ στο Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας), με τίτλο «Η μορφή της Ελένης στην ελληνική λογοτεχνία».

Την εκδήλωση συντονίζουν οι ερευνητές Μαρία Κανέλλου και Νίκος Μανουσάκης, Ερευνητές του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας.

Ο σύνδεσμος παρακολούθησης του τρίτου θεματικού κύκλου είναι: https://meet.lync.com/academyofathens/aserafeim/4NDO0PP8

Η περίληψη είναι διαθέσιμη εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμβουλευθείτε τη σελίδα της ΛΟΓΟ-ΔΗΜΙΑΣ (http://www.academyofathens.gr/el/research/centers/greeklatin/logo-demia) ή/και να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές της, Αλεξάνδρα Ροζοκόκη (rozok@academyofathens.gr) και Ανδρέα Σεραφείμ (aserafeim@academyofathens.gr), Ερευνητές του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας.

 

 

 

 

 

Ημερομηνία: 
04/06/2021
Είδος Ανακοίνωσης: 
Εκδηλώσεις