Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση - πρόσκληση για υποβολή τεκμηριωμένης πρότασης για ανοικοδόμηση οικοπέδου με το σύστημα της αντιπαροχής

 

Η Ακαδημία έχει την  αποκλειστική κυριότητα ενός οικοπέδου 654 τ.μ.,  το οποίο βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Μαραθώνα και Καραϊσκάκη στην Παλλήνη Αττικής (κληροδότημα ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΑΤΡΑΓΚΑ).

Σύμφωνα με την από 06.10.2021 Απόφαση της Συγκλήτου της Ακαδημίας Αθηνών επαναλαμβάνεται η διαδικασία δημόσιας πρόσκλησης για την υποβολή τεκμηριωμένης πρότασης για ανοικοδόμηση του ως άνω αναφερόμενου οικοπέδου με το σύστημα της αντιπαροχής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’αριθ. 4084/2008 Απόφαση του Εφετείου Αθηνών.

Ειδικότεροι όροι:

Ανακοίνωση πρόσκλησης φοίτησης στο νέο Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Protection of Cultural Heritage and Monuments of Nature from the Effects of Climate Change»

 

Σας ενημερώνουμε για την προκήρυξη εισαγωγής μεταπτυχιακών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 στο νέο Διεθνές και Διαθεματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Protection of Cultural Heritage and Monuments of Nature from the Effects of Climate Change».

*ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ* "Oedipus in America", (Patrice Rankine, 30/6/2022). Σεμινάριο Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας

Αναβάλλεται η διαδικτυακή ομιλία στο πλαίσιο του Σεμιναρίου του ΚΕΕΛΓ, που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη, 30/6 (Patrice Rankine, University of Chicago).

«Όψεις της παροιμιολογικής έρευνας στην Ελλάδα. Μελέτες δημοσιευμένες στην Επετηρίδα του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών»: Διαδικτυακή εκδήλωση Κέντρου Λαογραφίας (Τρίτη, 21/6/2022)

Το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών σας προσκαλεί στο πλαίσιο του κύκλου διαδικτυακών ομιλιών, στην ομιλία του ερευνητή Γεωργίου Τσερπέ με θέμα «Όψεις της παροιμιολογικής έρευνας στην Ελλάδα. Μελέτες δημοσιευμένες στην Επετηρίδα του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών».

Συνεδρία Υποδοχής του Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης κ. Philippe C. Schmitter ως Ξένου Εταίρου της Ακαδημίας Αθηνών

Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 και ώρα 19.00 θα μεταδοθεί ζωντανά η συνεδρία υποδοχής του κ. Philippe C. Schmitter, Ομότιμου Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο στη Φλωρεντία, ως Ξένου Εταίρου της Ακαδημίας Αθηνών.

 

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Ακαδημίας Αθηνών και του Δήμου Αθηναίων για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος και τη Λειτουργία του Διεθνούς Κοινού των Ακαδημιών.

 

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας για την Ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος και τη Λειτουργία του Διεθνούς Κοινού των Ακαδημιώνμεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διά της Υπουργού Λίνας Μενδώνη, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Γιώργο Διδασκάλου,  της Ακαδημίας Αθηνών, διά του Προέδρου Αντωνίου Ρεγκάκου  και του Γενικού Γραμματέα της Χρήστου Ζερεφού και του Δήμου Αθηναίων, διά του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Δεύτερος κύκλος σεμιναρίων ΛΟΓΟ-ΔΗΜΙΑ: «Τεχνολογικά επιτεύγματα στην αρχαία Ελλάδα» (8/6/2022)

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2022, κατά τις ώρες 6-8 μ.μ., και φιλοξενεί ανακοινώσεις του Κώστα Κοτσανά (Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας) και της Μαρίας Γερολέμου (University of Exeter). Ο γενικός τίτλος του κύκλου διαλέξεων είναι «Τεχνολογικά επιτεύγματα στην αρχαία Ελλάδα». Συντονιστές της εκδήλωσης είναι η Αλεξάνδρα Ροζοκόκη και ο Ανδρέας Σεραφείμ, Ερευνητές του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας.

3121η Συνεδρία της Ολομελείας, Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2022, ώρα 11.00 π.μ.

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

1) Αναγγελία της από 26.5.2022 απόφασης της Ολομελείας περί προκηρύξεως μιας έδρας τακτικού μέλους της Ακαδημίας, στην Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών, με τίτλο με τίτλο «Ιστορία του Ελληνισμού κατά την Ρωμαιοκρατία (Β' αι. π.χ. - Δ' αι. μ.χ.)»

 

 

 

Συνεδρία Υποδοχής του Καθηγητή κ. Irad Malkin ως Ξένου Εταίρου της Ακαδημίας Αθηνών

Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 και ώρα 18.00 θα μεταδοθεί διαδικτυακά η συνεδρία υποδοχής του κ. Irad Malkin, Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας, Μεσογειακής Ιστορίας και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, ως ξένου εταίρου της Ακαδημίας Αθηνών.

Εισήγηση της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα: «Προοπτικές για την Πυρηνική Ενέργεια στο Μείγμα Ηλεκτροπαραγωγής»

 

Παρατίθεται προς ενημέρωσή σας η κατωτέρω εισήγηση με θέμα «Προοπτικές για την Πυρηνική Ενέργεια στο Μείγμα Ηλεκτροπαραγωγής», η οποία συνιστά αποτέλεσμα συνεργασίας μελών της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, έχει δε γίνει δεκτή από την πλειοψηφία της.

 

Συνέντευξη Τύπου και Παρουσίαση του Συγγράμματος «Υδροκλιματικά, Βιοκλιματικά και Γεωλογικά Χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου»

 

Το Κέντρον Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών (ΚΕΦΑΚ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, διοργανώνει Συνέντευξη Τύπου και Παρουσίαση του συγγράμματος με τίτλο «Υδροκλιματικά, Βιοκλιματικά και Γεωλογικά Χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου: Από το Παρελθόν στο Μέλλον», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 και ώρα 13.00 στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών (Πανεπιστημίου 28, Αθήνα).

Συνεδρία Υποδοχής του Καθηγητή Αναστάσιου Γερμενή ως αντεπιστέλλοντος μέλους της Ακαδημίας Αθηνών

 

Την Τρίτη 31 Μαΐου 2022 και ώρα 19.00 θα μεταδοθεί ζωντανά η συνεδρία υποδοχής  του κ. Αναστάσιου Γερμενή, ομότιμου Καθηγητή Ανοσολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως αντεπιστέλλοντος μέλους της Ακαδημίας Αθηνών.

Συνεδρία Υποδοχής του Καθηγητή Hans-Joachim Gehrke ως ξένου εταίρου στην Ακαδημία Αθηνών

Την Τρίτη 24 Μαΐου 2022 και ώρα 18.00 θα μεταδοθεί διαδικτυακά η συνεδρία υποδοχής, του κ. Hans-Joachim Gehrke, Ομότιμου Καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Freiburg της Γερμανίας, ως ξένου εταίρου της Ακαδημίας Αθηνών.

Σεμινάριο ΚΕΕΛΓ: "The Emergence of the Hellenic Race: Greek Prehistory and Modern Scientific Racism", (Dimitri Nakassis, 12/5/2022)

 Το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας της Ακαδημίας Αθηνών, στο πλαίσιο του μηνιαίου σεμιναρίου του (Ethnicity, Race and the Classics), σας προσκαλεί στη διάλεξη του Dimitri Nakassis (Professor of Classics/Chair, University of Colorado Boulder), "The Emergence of the Hellenic Race: Greek Prehistory and Modern Scientific Racism" την Πέμπτη, 12 Μαΐου, 5-7μμ.

Συνεδρία Υποδοχής του Καθηγητή Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων κ. Ανδρέα Τζάκη ως τακτικού μέλους της Ακαδημίας Αθηνών

 

Την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 και ώρα 19.00 θα μεταδοθεί ζωντανά συνεδρία υποδοχής ως Τακτικού Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα «Ιατρικές Επιστήμες “Χειρουργική-Μεταμοσχεύσεις”», του Καθηγητή Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων κ. Ανδρέα Τζάκη.

Διαδικτυακή εκδήλωση Κέντρου Λαογραφίας (Τρίτη, 10 Μαΐου 2022)

Το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών σας καλεί στο πλαίσιο του κύκλου διαδικτυακών ομιλιών στην ομιλία της ερευνήτριας Κυριακής Χρυσού-Καρατζά με θέμα «Το νοικοκυριό ως πεδίο οικονομικής και κοινωνικής διαχείρισης: Το παράδειγμα της Ικαρίας». H διάλεξη θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τρίτη 10 Μαΐου 2022, ώρα 18.00 – 20.00.

Συνεδρία Υποδοχής του εξέχοντος πολιτικού κ. Jean-Claude Juncker ως επίτιμου μέλους της Ακαδημίας Αθηνών

 

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 και ώρα 19.00 θα μεταδοθεί ζωντανά η συνεδρία υποδοχής του κ. Jean-Claude Juncker, πρώην Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, ως επίτιμου μέλους της Ακαδημίας Αθηνών.

Σεμινάριο του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας: «Plato at Play» (Robert W. Wallace, 11/5/2022)

Το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας της Ακαδημίας Αθηνών σας προσκαλεί στο πλαίσιο του Μηνιαίου Σεμιναρίου Φιλοσοφίας στη διαδικτυακή διάλεξη με ομιλητή τον Robert W. Wallace, καθηγητή κλασικών σπουδών (Πανεπιστήμιο Northwestern, Illinois ΗΠΑ) που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, 5-7μμ, με θέμα: «Plato at Play».

3113η Συνεδρία της Ολομελείας, Πέμπτη, 5 Μαΐου 2022, ώρα 11.00 π.μ.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

 

1) Αναγγελία της από 14.4.2022 απόφασης της Ολομελείας περί προκηρύξεως μιας έδρας τακτικού μέλους της Ακαδημίας στην Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών, στον κλάδο της «Γλωσσολογίας - Διαλεκτολογίας».

 

 

Διαδικτυακή εκδήλωση Κέντρου Λαογραφίας (Τρίτη, 3 Μαΐου 2022)

Το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών σας καλεί στο πλαίσιο του κύκλου διαδικτυακών ομιλιών στην ομιλία του ερευνητή Σταμάτη Ζωχιού με θέμα «Η πραγματεία Περί ορισμένων δοξασιών των νεοτέρων Ελλήνων (De Graecorum hodie quorundam opinationibus) του Λέοντα Αλλάτιου (1645): σχόλιο εναντίον των νεοελληνικών δεισιδαιμονιών».

 

Επαναπροκήρυξη της πρόσκλησης υποβολής προσφοράς για απευθείας ανάθεση της έκδοσης ενός λευκώματος με τίτλο: «Υδροκλιματικά, Βιοκλιματικά και Γεωλογικά Χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου ...» (κωδικός έργου 200/899)

 

Η Επιτροπή Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την έκδοση ενός λευκώματος με τίτλο: «Υδροκλιματικά, Βιοκλιματικά και Γεωλογικά Χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου: από το [Παρελθόν στο Μέλλον» στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: «Εκπόνηση περιφερειακού σχεδίου για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» (κωδικός έργου 200/899).

 

Σεμινάριο ΚΕΕΛΓ: "On Not Calling a Slave a Slave", (Robin Osborne, 14/4/2022)

Το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας της Ακαδημίας Αθηνών, στο πλαίσιο του μηνιαίου σεμιναρίου του (Freedom & Unfreedom in the Ancient World), και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ σας προσκαλούν στη διάλεξη: Robin Osborne (Professor of Ancient History, University of Cambridge), On Not Calling a Slave a Slave. Πέμπτη, 14 Απριλίου, 5.00-7.00 μμ.

Δεύτερος κύκλος σεμιναρίων ΛΟΓΟ-ΔΗΜΙΑ: «Γύρω από ένα τραπέζι: Τα φαγητά και οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων στην αρχαιότητα και στα νεότερα χρόνια» (13/4/2022)

Το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας της Ακαδημίας Αθηνών σας προσκαλεί στην 7η διάλεξη του δεύτερου κύκλου της ΛΟΓΟ-ΔΗΜΙΑΣ, μηνιαίας σειράς διαλέξεων με θέματα, τα οποία αναδεικνύουν τη «συγχρονικότητα» και τη διαχρονικότητα του αρχαίου πολιτισμού.

Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε ως Επίτιμο Μέλος της τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Emmanuel Macron

Η Ακαδημία Αθηνών, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της 7ης Απριλίου 2022, εξέλεξε τον κ. Emmanuel Macron, Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, ως Επίτιμο Μέλος της, για την εμπνευσμένη και ουσιαστική συμβολή του στην προώθηση και ενίσχυση της Ευρωπαϊκής ενοποίησης καθώς και για την πολύπλευρη και σημαντική υποστήριξη της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου.

Ανάκληση Προκήρυξης Διαγωνισμού για τη χορήγηση μίας (1) υποτροφίας στα Κλιματικά Μοντέλα για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 από τα έσοδα των Γενικών Κληροδοτημάτων υπέρ της Εκπαιδεύσεως

 

Με την υπ’ αριθμ. 24/23.2.2022 Απόφαση της Συγκλήτου ανακλήθηκε η από 9.2.2022 και με αριθμ. πρωτ. 467 Προκήρυξη για τη χορήγηση μίας (1) υποτροφίας στον κλάδο των Κλιματικών Μοντέλων για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα από τα έσοδα των Γενικών Κληροδοτημάτων υπέρ της Εκπαιδεύσεως με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Κατόπιν της ανωτέρω ανακλήσεως, σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία ματαιώνεται και η Ακαδημία Αθηνών δεν θα δέχεται αιτήσεις από υποψηφίους υποτρόφους.

 

Διαδικτυακή Συνεδρία Υποδοχής του Καθηγητή Sadis Matalon στην Ακαδημία Αθηνών (12/4/2022)

Την Τρίτη 12 Απριλίου 2022 και ώρα 18.00 θα μεταδοθεί η διαδικτυακή συνεδρία υποδοχής ως Αντεπιστέλλοντος μέλους στην Ακαδημία Αθηνών, του κ. Sadis Matalon, διακεκριμένου Καθηγητή Αναισθησιολογίας, Alice McNeal Endowed Chair και Αντιπροέδρου Έρευνας στο Τμήμα Αναισθησιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ των ΗΠΑ.

Σεμινάριο ΚΕΕΛΓ: "Freedom and Slavery as Political Slogans", (Edward Harris, 7/4/2022)

Το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας της Ακαδημίας Αθηνών, στο πλαίσιο του μηνιαίου σεμιναρίου του (Freedom & Unfreedom in the Ancient World), σας προσκαλεί στη διαδικτυακή διάλεξη: Edward Harris (Professor Emeritus of Ancient History, Durham University), Freedom and Slavery as Political Slogans, Πέμπτη, 7 Απριλίου, 5-7μμ

H Βρετανική Σχολή Αθηνών και το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας της Ακαδημίας Αθηνών διοργανώνουν το διήμερο Σεμινάριο Φιλοσοφίας με προσκεκλημένο ομιλητή τον John Sellars, καθηγητή φιλοσοφίας στο Royal Holloway (Πανεπιστήμιο Λονδίνου)

H Βρετανική Σχολή Αθηνών και το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας της Ακαδημίας Αθηνών διοργανώνουν το διήμερο Σεμινάριο Φιλοσοφίας με προσκεκλημένο ομιλητή τον John Sellars, καθηγητή φιλοσοφίας στο Royal Holloway (Πανεπιστήμιο Λονδίνου) που θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής Zoom.

Πρόσκληση για την άσκηση υποψήφιων δικηγόρων στην Ακαδημία Αθηνών

Η Ακαδημία Αθηνών προσκαλεί υποψήφιους δικηγόρους που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της άσκησής τους στην Ακαδημία Αθηνών, για δώδεκα (12) μήνες, να υποβάλουν την αίτηση του Παραρτήματος, εντός δέκα (10) ημερών από την επομένη της ημερομηνίας ανάρτησης της παρούσας πρόσκλησης.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τηv ανάθεσης έργου στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE-IP AdaptInGR (200/898) με αντικείμενο "Εκτίμηση των μεταβολών στη στάθμη της θάλασσας στις παράκτιες περιοχές με έμφαση στις περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΜΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Εκτίμηση των μεταβολών στη στάθμη της θάλασσας στις παράκτιες περιοχές με έμφαση στις περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος 

 

Εγκαίνια της Έκθεσης «Ελευθερίας αφηγήσεις - η Ακαδημία Αθηνών τιμά το 1821»

Η Ακαδημία Αθηνών διοργανώνει έκθεση για την 200ή επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, τιμώντας την εξέγερση του ελληνικού έθνους και την αυτοθυσία των Ελλήνων στα χρόνια της Επανάστασης, μαζί με τη συμβολή των Ελλήνων Διαφωτιστών στην ιδεολογική προετοιμασία του Αγώνα κατά την προεπαναστατική περίοδο.
Τα Εγκαίνια της Έκθεσης θα τελέσει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κύριος Παναγιώτης Πικραμμένος, την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε ως Τακτικό Μέλος της τον διεθνούς αναγνώρισης βιολονίστα και μαέστρο Λεωνίδα Καβάκο

 

Η Ακαδημία Αθηνών, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της 17ης Μαρτίου 2022, εξέλεξε, ως Τακτικό Μέλος της, στην προκηρυχθείσα Έδρα Μουσικής στην Β’ Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών, τον Λεωνίδα Καβάκο, βιολονίστα και μαέστρο διεθνούς αναγνώρισης.

Διαδικτυακή Πανηγυρική Συνεδρία για τον Εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 και ώρα 18.00 θα μεταδοθεί διαδικτυακά από τον ιστότοπο της Ακαδημίας Αθηνών η Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών για τον Εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Διαδικτυακή συνεδρία υποδοχής του Νομπελίστα Καθηγητή Φυσικής κ. Gérard Mourou ως Ξένου Εταίρου στην Ακαδημία Αθηνών

Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 και ώρα 18.00 θα μεταδοθεί διαδικτυακά η μαγνητοσκοπημένη συνεδρία υποδοχής ως Ξένου Εταίρου στην Ακαδημία Αθηνών, του  κ. Gérard Mourou, κατόχου Βραβείου Νόμπελ Φυσικής έτους 2018, Καθηγητή στο Haut Collège της École Polytechnique Γαλλίας και Επίτιμου Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, ΗΠΑ.