Συνεδρίες

3.069η Συνεδρία της Ολομελείας, Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020, ώρα 11.00

1. Αναγγελία του θανάτου του αντεπιστέλλοντος μέλους Λάμπρου Κοτσίρη.

2. Αναγγελία του θανάτου του αντεπιστέλλοντος μέλους Ευγένιου Ρωσσίδη

3. Αναγγελία της δημοσίευσης του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο κυρώθηκε η εκλογή των ακολούθων νέων μελών της Ακαδημίας:

α) του κ. Πασχάλη Κιτρομηλίδη, ομότιμου καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντή του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών, ως τακτικού μέλους της Ακαδημίας στην Τάξη των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών. β) του ομότιμου καθηγητή της Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Freiburg κ. Hans-Joachim Gehrke ως ξένου εταίρου στην Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών. γ) της κυρίας Ρένας Μπίζιου ως αντεπιστέλλοντος μέλους της Ακαδημίας στον κλάδο της Βιοϊατρικής Μηχανικής. δ) του κ. Γεωργίου Μιχαλόπουλου ως αντεπιστέλλοντος μέλους της Ακαδημίας στον κλάδο της Ιατρικής και ε) της κυρίας Ευαγγελίας Αθανασούλα ως αντεπιστέλλοντος μέλους της Ακαδημίας στον κλάδο της Δυναμικής Αστρονομίας.

3.068η Συνεδρία της Ολομελείας, Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, ώρα 11.00

1. Αναγγελία του θανάτου της Κικής Δημουλά.

2. Αναγγελία της δημοσίευσης του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο κυρώθηκε η εκλογή του καθηγητή της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας και της Μεσογειακής Ιστορίας και Πολιτισμών στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ κ. Irad Malkin ως ξένου εταίρου της Ακαδημίας στον κλάδο των Κλασσικών Σπουδών στην Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών.

3. Αναγγελία της απόφασης περί προκηρύξεως μιας έδρας τακτικού μέλους της Ακαδημίας με τίτλο «Ιατρικές Επιστήμες: Επιδημιολογία-Δημόσια Υγεία».  

3.067η Συνεδρία της Ολομελείας, Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 11.00

1. Αναγγελία της απόφασης περί προκηρύξεως μιας (1) έδρας τακτικού μέλους της Ακαδημίας με τίτλο «Ιστορία του Ελληνικού Κράτους».

2. Αναγγελία της απόφασης περί κυρώσεως της εκλογής του κ. George Tchobanoglous, επίτιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνια, ως αντεπιστέλλοντος μέλους της Ακαδημίας από Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού, στον κλάδο της Περιβαλλοντικής Μηχανικής (Διαχείριση υδάτινων αποβλήτων), στην Τάξη των Θετικών Επιστημών.

3.  Αναγγελία της κυρώσεως της εκλογής του κ. Martin Quack, καθηγητού του ΕΤΗ στη Ζυρίχη. Ως αντεπιστέλλοντος μέλους της Ακαδημίας στον κλάδο της Φυσικοχημείας, στην Τάξη των Θετικών Επιστημών.